Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Dvoje preminulo, 185 u bolnici, više od dvije trećine pregledanih zaraženo

U novopazarskoj bolnici od posljedica izazvane koronavirusom  prethodnog dana preminula su dva pacijenta iz Novog Pazara, a na bolničko liječenje primljeno je 22, dok je preko dvije trećine pregledanih zaraženo, pokazuju zvanični podaci.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP na dan ‪5. 9. 2021‬. Nije bilo otpusta, ali je bilo 22 novih prijema (Novi Pazar 13, Tutin 2, Raška 4, Subotica 3, Nemačka 1).

Na respiratoru je 11 oboljelih, na high-flow 3, transporta nije bilo.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je obavljeno ukupno 251 pregleda (109 prvi, 142 kontrolna).

U Domu zdravlja urađena je 152 laboratorijska analiza, 118 RTG snimak, 98 brzih antigenskih testova iz brisa nosa od čega je 77 pozitivno, kao i 54 PCR testova

Od ukupno 185 hospitalizovana pacijenta na Infektivnom odjeljenju je 50 Respiratornoj jedinici 11, Grudnom odjeljenjenju 56, ORL 20 i Novopazarskoj banji 48 pacijenata, stoji u današnjem izvještaju Štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar je u prethodna četiri dana u Novom Pazaru registrovao 80 inficiranih osoba, a u Tutinu dvoje.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote je izgubilo 211 osoba.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: