26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Jedno lice iz Sjenice preminulo, samo jedan pacijent na respiratoru

U Novom Pazaru je prema zvaničnim podacima jučer jedna osoba iz Sjenice preminula od Covida 19, nakon dužeg perioda na respirator samo jedno lice.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP na dan 12. maj 2021. je bilo 9 novih prijema (Novi Pazar 5, Tutin 3, Beograd 1) i 9 otpusta.

Na osnovu tog izvještaja na respiratorima su bila jedna osoba, na high-flow su priključena 2, dok transportovanih lica nije bilo.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je prethodnog dana bio 113 ( 48 prva i 65 kontrolnih). U Domu zdravlja urađene su 55 laboratorijske analize, 43 RTG snimak, 37 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 13 pozitivno, kao i 42 PCR testova.

Od ukupno 67 hospitalizovanih Infektivno odjeljenje broji 17, Grudno odjeljenje 19, ORL 15, Respiratorna jedinica 2 i Privremena bolnica Novopazarska banja, gdje su smješteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, 13 hospitalizovanih.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 161 osoba.

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: