26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Jednocifren broj inficiranih, povećan broj kontrolnih pregleda

Na osnovu današnjih zvaničnih izvještaja o stanju pandemije u Novom Pazaru je bilo šest inficiranih i povećan broj onih koji su se javili na kontrolnih pregled. Još jedan dan je protekao bez preminulih, dvoje je na respiratoru.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar Dom zdravlja i ZZJNP , 7. juna 2021. su primljena dva pacijenta iz Tutina, a jedan je otpušten sa bolničkog liječenja.

Nije bilo preminulih, transportovanih i na kiseoničkoj potpori, a dvoje su na respiratoru.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je 71  (26 prvih i 45 kontrolnih)
U Domu zdravlja urađeno je 49 laboratorijskih analiza, 25 RTG snimaka,  25 brzih antigenskih testova iz brisa nosa,  od čega je 3 pozitivno, kao i 32 PCR testa.

U OB Novi Pazar je od ukupno 28 covid pacijenata 26 hospitalizovanih na Infektivnom odjeljenju, a 2 je
Respiratornoj jedinici.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar (ZZJZNP) danas je registrovao još sedmoro inficiranih, 6 u Novom Pazaru i 1 u Tutinu,

“Na dan 08.06.2021. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 39.298 od tog broja, broj inficiranih je 6.751:   Novi Pazar 5.936 lica,  Tutin  456 i Raška  145 lica”, objavljeno je na sajtu Zavoda.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 173 osobe.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: