19 Aprila, 2024
Aktuelno Ekonomija Globus

PayPal uskoro omogućava korisnicima da šalju i primaju kriptovalute

Do sada su korisnici mogli samo da kupuju, prodaju i čuvaju određene kriptovalute, ali PayPal će uskoro omogućiti korisnicima da šalju kriptovalute jedni drugima, kao i da ta sredstva prebacuju van platforme.

Kako navode iz kompanije, za to će biti moguće koristiti privatne digitalne novčanike, ali i servise poput Coinbase-a, dok početak korišćenja ove mogućnosti još nije saopštena.

Poslednjih mjeseci, izvršni direktor PayPala Den Šulman počeo je da smatra kripto i blokčejn važnim delom njihovog poslovanja. U nedavnom intervju Šulman je rekao da kripto tehnologije imaju ogroman potencijal i da mogu da smanje troškove novčanih transfera, posebno u zemljama u razvoju, i prošire dostupnost finansijskih usluga.

PayPal ima ozbiljne ambicije da se dodatno proširi na tržište kriptovaluta. Postoje glasine da kompanija planira da lansira sopstveni stablecoin digitalnu valutu čija je vrijednost vezana za neki dekretni novac ili robu kojom se trguje na berzi.

Predstavnici kompanije nijesu se detaljnije bavili ovim pitanjem, niti su demantovali glasine, ali jesu napomenuli da bi platforme poput PayPala mogle ponuditi najbolji mehanizam kojim bi centralne banke mogle da distribuišu svoje digitalne valute.

Nova odluka da se korisnicima omogući slanje i prebacivanje sredstava u kriptovalutama, došla je kao posljedica toga što je potražnja za kripto uslugama bila znatno veća od očekivane. Ovaj potez može značiti da će kriptovalute sada postati znatno veći deo PayPal-ovog poslovanja, a da li će se dodatno proširiti na kripto tržište izdavanjem svog stablecoin-a ostaje da vidimo.

Izvor:startit.rs

Foto ilustracija: https://globalcrypto.tv/

Povezane vijesti

%d bloggers like this: