Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Na respiratoru 7 pacijenata, povećan broj kontrolnih pregleda

Prethodnog dana nije bilo preminulih covid pacijenata u Novom Pazaru, osmero hospitalizovanih je u respiratornoj jedinici, a prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar registrovano je još 17 inficiranih koronavirusom.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 27. maja 2021. je bilo pet novih prijema 5 (Novi Pazar 3, Tutin 2) i četiri otpusta sa bolničkog liječenja.

Kako je navedeno u izvještaju na respiratorima 7, na high-flow je 1, a transportovanih i preminulih nije bilo.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bio je 113 ( 42 prvih i 71 kontrolni pregled)

U Domu zdravlja urađene su 63 laboratorijske analize, 40 RTG snimaka, 37 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 5 pozitivno, kao i 40
PCR testova.

Od ukupno 35 hospitalizovanih pacijenata u OB Novi Pazar na Infektivnom odjeljenju je bilo 26, Grudnom odjeljenje 1 i Respiratornoj jedinici 8 pacijenata.

U Novom Pazaru danas je registrirano još 17 inficiranih, dok u Tutinu i Raški nije bio ni jedan slučaj.

“Na dan 28.05.2021. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 38.561 od tog broja, broj inficiranih je 6.663: Novi Pazar 5.860 lica, Tutin 446 i Raška 145 lica”, objavljeno je na sajtu Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar.

Zvanični podaci pokazuju da je u Novom Pazaru do juče bilo oko 16 hiljada vakcinisanih građana.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 168 osoba.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: