25 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Turska

Hatarnama Predsjednika Turske Erdogana Bošnjačkoj stranci

Predsjednik Republike Turske Reccep Tayip Erdogan uputio je telegram saučešća povodom preseljenja na Ahiret predsjednika Bošnjačke stranke Rafeta Husovića.

“Najiskrenije dijelim bol zbog gubitka lidera Vaše partije i Bošnjačke zajednice u Crnoj Gori, dragog brata Rafeta Husovića. Molim Uzvišenog Boga da njegovoj duši podari rahmet, a neutješnoj porodici strpljenje.

Rahmetli Husović, zbog svojih zasluga za blagostanje, prava i slobode Bošnjačke zajednice, koja predstavlja jedan vrijedan most između nas i Crne Gore, sa kojom dijelimo zajedničku istoriju i kulturu i posebno zbog doprinosa multietničkoj i multikulturalnoj strukturi i njenom razvoju od obnove crnogorske nezavisnosti do danas, zauvijek će biti pamćen s ljubavlju i poštovanjem. Sa zahvalnošću ćemo se uvijek sjećati njegovog doprinosa razvoju prijateljskih odnosa između Crne Gore i Turske.

Uvjeren sam da će moja braća Bošnjaci, za koje znam da su danas pogođeni gubitkom svojeg vođe, prema kome su osjećali ljubav i poštovanje, u narednom periodu nastaviti da čuvaju jedinstvo i solidarnost, što je njegovo najveće nasljeđe.

Neka nam je svima zdravo glava”, napisao je u hatarnami predsjednik Erdogan.

izvor/foto:AA/Bošnjačka stranka

Povezane vijesti

%d bloggers like this: