Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Preminula dva pacijenta, znatno manje pregleda i novoinficiranih

Prethodnog dana u novopzarskoj bolnici preminula su dva kovid pacijenta iz Novog Pazara. Današnji presjek stanja s pandemijom pokazuje da je znatno manje novoinficiranih i onih koji su se prvi put javili na pregled.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanrednesituacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNPstanje na dan ‪8. oktobra 2021. je bilo je 21 prijem (Novi Pazar 8, Tutin 3, Raška 10) i 16 otpusta sa bolničkog liječenja.

Transportovanih pacijenata nije bilo, na respiratorima je bilo 6, a na high-flow 3 hospitalizovana.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bio je 202 (64 prva, 138 kontrolnih pregleda)
U Domu zdravlja urađeno je 113 laboratorijskih analiza, 82 RTG snimka, 68 brzih antigenskih testova iz brisa nosa 68 od čega je 8 pozitivno, kao i 52 PCR testa.

Od ukupno 111 hospitalizovanih pacijenata u Opštoj bolnici Novi Pazar Infektivno odjeljenje je brojalo, 21 Respiratorna jedinica 6, Grudno odjeljenjenje 29, ORL 11, Novopazarska banja 21, Interno odeljenje 22 i Ginekologija 1 pacijent.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 315 osoba.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: