Aktuelno Društvo Novi Pazar

Pandemija u Novom Pazaru: Preminula dva pacijenta

Prethodnog dana u Novom Pazaru su živote izgubila dva covid pacijenta, na liječenju je ukupno 28 hospitalizovanih.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 30. maja 2021. su primjljena tri pacijenta, a sa bolničkog liječenja je otpušten jedan pacijent.

Na respiratorima su 3, na high-flow je 1. Preminuo je jedan pacijent iz Novog Pazara i jedan pacijet iz Tutina.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je bio 42 (12 prvih i 30 kontrolnih pregleda). U Domu zdravlja urađene su 23 laboratorijskw analize, 18 RTG snimaka, 10 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega nije bilo pozitivnih, kao i 13 PCR testova.

U Opštoj bolnici Novi Pazar na Infektivnom odjeljenju je bilo 23, a u Respiratornoj jedinica 5 hospitalizovanih pacijenata.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar je u prethodna tri dana u Novom Pazaru registrovao 18, a u Tutinu jednu inficiranu osobu.

“Na dan 31.05.2021. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 38.828 od tog broja, broj inficiranih je 6.699: Novi Pazar 5.893 lica, Tutin 447 i Raška 145 lica”, objavljeno je na sajtu Zavodu.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote je izgubilo 171 osoba.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: