Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Stagnira broj hospitalizovanih, protekao dan bez umrlih

U novopazarski zdravstveni ustanovama i danas stagnira broj oboljelih od COVID-19, dok je broj novoinficiranih nešto manji u odnosi na prethodni dan. Na resipiratorima je pet bolesnika, preminulih nije bilo.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 4. maj 2021. na bolničko liječenje je primljeno (Novi Pazar 5, Tutin 3, Raška 2) i isto toliko je otpušteno iz bolnice.

Kako je navedeno u izvještaju na respiratorima 5, na high-flow je 3, a transportovanih i preminulih nije bilo.
Broj preminulih 0

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar obavljeno je 137 ( 54 prvih i 83 kontrolna) pregleda.
U Domu zdravlja je urađeno, 64 RTG snimka, 47 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 1 pozitivan, kao i 51 PCR test.

U Opštoj bolnici Novi Pazar na Infektivno odjeljenje bilo je 27, Grudno odjeljenje 25, ORL 19, Respiratornoj jedinica 5, a u Privremenoj bolnici Novopazarska banja, gdje su smješteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, 25 pacijenata.

Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) Novi Pazar juče je u Novom Pazaru registrovao još 26 inficiranih, a u Tutinu i Raški ni jednu osobu.

“Na dan 05.05.2021. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 36.322 od tog broja, broj inficiranih je 6.275: Novi Pazar 5.516 lica, Tutin 412 i Raška 144 lice”, objavljeno je na sajtu Zavoda.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 151 osoba.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: