26 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Prijepolje

SDA Sandžaka, Opštinski ogranak Prijepolje: Bošnjacima poslije deset godina ukinuto pravo isticanja nacionalne zastave, Prijepoljem se upravlja iz drugih gradova

SDA Sandžaka, Opštinski ogranak u Prijepolju, pozvala je aktuelnu vlast u toj opštini na poštovanje prava pripadnika bošnjačke zajednice i traži da se bošnjačka zastava pod hitno istakne na zgradi opštinske uprave.

“Bošnjacima je poslije deset godina ukinuto pravo isticanja nacionalne zastave na zgradi opštinske uprave, što je najveći poraz ove vlasti a posebno bošnjačkih stranaka koje su u tome učestvovale. Prijepoljem se upravlja iz drugih gradova, Priboja, Beograda, dok su lokalni funkcioneri samo izvršioci politika iz centrala njihovih stranaka”, navodi se u saopštenju..

Povodom godišnjice od formiranja opštinske vlasti SDA Sandžaka ogranak u Prijepolju izražava nezadovoljstvo aktuelnom situacijom i stanjem u kojem se nalazi ta opštita i ističe da aktuelna vlast “poslije godinu dana bavljenja samim sobom treba konačno da krene u rješavanje problema koje su svojim dosadašnjim neradom prouzrokovali”.

“Opštinska vlast ni poslije godinu dana nije konstituisana, a po trenutnom broju plaćenih funkcionera u izvršnoj vlasti naša opština je u samom vrhu u Srbiji. Pored toga, ređa se spisak projekata koji su u izbornoj kampanji obećani a nisu realizovani”, ističu iz opozicione SDA Prijepolja.

Podsjećaju da nije otvorena kancelarija Nacionalne službe u Brodarevu, da je zaustavljena javna nabavka za putnu infrastrukturu koja je planirana budžetom, zaustavljena je nabavka kotlova za školu na Seljašnici, zbog nezakonito pripremljenog tendera zaustavljena je izgradnja mjesnog groblja u Brodarevu a učenicima iz Brodareva je po prvi put ukinut prevoz do škole, odustalo se od izgradnje vodovoda za naselja Stražica i Mioska iako za to postoji urađen projekat, izdate sve potrebne dozvole i planirana sredstva u budžetu.

U saopštenju iz SDA Prijepolja se predočava da se još uvijek ne zna kako će se sanirati vodovod preko Fatihovog mosta u Šarampovu pa svakodnevno postoji opasnost da zbog havarije dođe do prekida vodosnabdjevanja za kompletno gradsko područje, te da usluge koje pruža javno komulano preduzeće su na dosta niskom nivou, a u prigradskim i gradskom naselju sve je više divljih deponija.

U vlasti Prjepolja okupljenoj oko Srpske napredne stranke (SNS) su bošnjačke partije: Stranka pravde i pomirenja (SPP), Demokratska partija Sandžaka (DPS) i Sandžačka demokrtaska partija (SDP).

Povezane vijesti

%d bloggers like this: