25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Umrlo četvero, od početka godine ukupno 148 ljudi

Prethodnog dana u Opštoj bolnici Novi Pazar od posljedica bolesti izavane infekcijom COVID-19 živote su izgubila četiri pacijenta. Na bolničkom liječenju 105 oboljelih.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 28. aprila 2021. je bilo pet novih prijema (Novi Pazar 3, Tutin 1, Turska 1) i 12 otpusta sa bolničkog liječenja.


Prema zvaničnom izvještaju u bolnici su preminula četiri lica, dva iz Novog Pazara i dva iz Tutina. Transportovanih nije bilo, dvoje su na respiratorima , a četvero na kisoničku potporu (high-flow).

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bilo je 185 ( 60 prvih i 125 kontrolna pregleda). Urađeno je 116 laboratorijskih analiza, 87 RTG (snimaka), 51 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 11 bilo pozitivno, kao i 50 PCR testova.

Na Infektivnom odjeljenju je bilo 22 hospitalizovanih, Grudnom odjeljenju 33, ORL 19, Respiratornoj jedinici 2 i Privremena bolnica Novopazarska banja 29, ukupno 105 bolničkih pacijenata.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar danas je u Novom Pazaru registrovao još 31 inficiranih, a u Tutinu jednu osobu.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 148 ljudi.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: