20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Za dva dana troje inficiranih

Prethodnog dana na covid odjeljenjima novopazarske bolnice bilo je veoma mirno, bez preminulih, prijema i otpusta, te smanjenjem broja pregleda i pacijenata na respiratoru i high-flowu. U Novom Pazaru je za dva prethodna dana registrovano troje inficiranih, dok u Tutinu nije zabilježen ni jedan slučaj.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 20.6.2021. nije bilo ni transportovanih pacijenata.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je obavljeno 34 (17 prvih i 17 kontrolna) pregleda.

U Domu zdravlja bilo je 18 laboratorijskih analiza, 11 RTG snimaka, 17 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega nije bilo pozitivnih. Obavljeno je i 22 PCR testa.

U Opštoj bolnici Novi Pazar na Infektivnom odjeljenju je 11, a u Respiratornoj jedinici 1 pacijenta.

U prethodna dva dana Zavod za javno zdravlje Novi Pazar registrovao je u Novom Pazaru troje infiiciranih, dok u Tutinu već deset dana za redom nije zabilježen ni jedan slučaj.

“Na dan 20.06.2021. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 39.913 od tog broja, broj inficiranih je 6.790:  Novi Pazar  5.971 i Tutin  458 lica”, objavljeno je na sajtu Zavoda.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 175 osobe.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: