19 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Sandžak Sport

BH Fanaticosi organizirali humanitarnu akciju “Za Sandžak”

Članovi BHFanaticos-a, (BHF), oficijalne navijačke organizacija Bosne i Hercegovine, prikupili su novčanu pomoć za oboljele od koronavirusa u Sandžaku, a od dijela tog novca kupljeni su šest mobilnih klima uređaja sa hospitalizovane u šatorskoj vojnoj bolnici u Novom Pazaru.

Oni su se organizirali preko humanitarnog broja 17022 “Za Sandžak 2 KM” i prikupili 3.000 eura i proslijedili ta sredstva predstavnicima Torcide Sandžak, Ersanu Čeliju i Enesu Đuloviću u Novom Pazaru.

Takođe, BH fanatikosi su u Sandžak poslali još pet hiljada hirurških maski koje danas reba da stignu.

Ersna Čeli je, uz zahvalnost Saninu Kariću, prijateljima Sandžaka i BH Fanaticosima, rekao da su sredstva predali humanitarcima Nermi Zekić i Selmi Hasić koje, kako je podvukao, mogu da odluče kome su ta sredstva najpotrebnija.

Enes Đulović je uz selame i pozdrave poručio “Mi smo dio vas, Torcida je s vama do groba”.

Nerma Zekić Hoćanin je rekla da će donacija od braće iz Bosne biti iskorišćena za sve što bude potrebno u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu.

Nakon što je to danas omogućeno donaciju u vidu klima uređaja u šatorsku vojnu bolnicu proslijedili su udruženje Svetionik, 7 komada, “Inicijativa @hidzab.np” je uručila 2 komada;, Selma H. Manić i Nerma Z. Hoćanin su uručile 6 komada; Cijena jednog klima uređaja je 25 000 dinara (210 eura).

Navijačka organizacija “Torcida Sandžak” braska je skupina “BH Fanaticosa”.

BH fanaticosu su osnovani 2000. godine i prate bosanskohercegovačke reprezentacije u raznim sportovima na mnogim takmičenjima širom svijeta.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: