Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Sandžak Sport

BH Fanaticosi organizirali humanitarnu akciju “Za Sandžak”

Članovi BHFanaticos-a, (BHF), oficijalne navijačke organizacija Bosne i Hercegovine, prikupili su novčanu pomoć za oboljele od koronavirusa u Sandžaku, a od dijela tog novca kupljeni su šest mobilnih klima uređaja sa hospitalizovane u šatorskoj vojnoj bolnici u Novom Pazaru.

Oni su se organizirali preko humanitarnog broja 17022 “Za Sandžak 2 KM” i prikupili 3.000 eura i proslijedili ta sredstva predstavnicima Torcide Sandžak, Ersanu Čeliju i Enesu Đuloviću u Novom Pazaru.

Takođe, BH fanatikosi su u Sandžak poslali još pet hiljada hirurških maski koje danas reba da stignu.

Ersna Čeli je, uz zahvalnost Saninu Kariću, prijateljima Sandžaka i BH Fanaticosima, rekao da su sredstva predali humanitarcima Nermi Zekić i Selmi Hasić koje, kako je podvukao, mogu da odluče kome su ta sredstva najpotrebnija.

Ersan Celi Enes Izet Djulovic Selma Hasic Manic Sanin Karic

Gepostet von Nerma Zekić Hoćanin am Donnerstag, 9. Juli 2020

Enes Đulović je uz selame i pozdrave poručio “Mi smo dio vas, Torcida je s vama do groba”.

Nerma Zekić Hoćanin je rekla da će donacija od braće iz Bosne biti iskorišćena za sve što bude potrebno u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu.

Nakon što je to danas omogućeno donaciju u vidu klima uređaja u šatorsku vojnu bolnicu proslijedili su udruženje Svetionik, 7 komada, “Inicijativa @hidzab.np” je uručila 2 komada;, Selma H. Manić i Nerma Z. Hoćanin su uručile 6 komada; Cijena jednog klima uređaja je 25 000 dinara (210 eura).

Navijačka organizacija “Torcida Sandžak” braska je skupina “BH Fanaticosa”.

BH fanaticosu su osnovani 2000. godine i prate bosanskohercegovačke reprezentacije u raznim sportovima na mnogim takmičenjima širom svijeta.

Povezane vijesti