23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Bez lica na respiratorima, jedan pacijent preminuo

Od bolesti izzavae korona virusom u bolnici u Novom Pazaru se liječi 21 pacijent, dok poslije više mjeseci nema lica na respiratoru. Jučer je preminula jedna osoba iz Novog Pazara.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP, 1. juna 2021. je primljeno je 4 pacijenata (Novi Pazar 1, Tutin 1, Skenica 2), a sa bolničkog liječenja je otpušteno 5 osoba.

Nije bilo transporta, dok je jedno lice priključeno na high-flow.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je bio 97 (35 prvih i 62 kontrolnih pregleda). U Domu zdravlja urađene su 48 laboratorijskw analize, 34 RTG snimaka, 29 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 6 bilo pozitivnih, kao i 25 PCR testova.

U Opštoj bolnici Novi Pazar je trenutno najmanji broj pacijenata u poslednjih godinu dana. Na Infektivnom odjeljenju je bilo 19, a u Respiratornoj jedinica 2 hospitalizovanih pacijenata.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote je izgubilo 172 osobe.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: