25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

„Budimo pripremljeni”: Nabavljena je oprema za zaštitu i spasavanje od poplava i požara u Novom Pazaru, Raški, Sjenici i Tutinu

U okviru EU IPA projekta „Budimo pripremljeni” za Odjeljenje za vanredne situacije u Novom Pazaru nabavljena je oprema za zaštitu i spasavanje od poplava i požara .

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije za pripadnike Sektora za vanredne situacije nabavljeno je 5 terenskih vozila- Dacia duster, 5 termovizijskih kamera i 5 prenosnih rezervoara za vodu sa dodatnom opremom koja je podeljena organizacionim jedinicama koje su obuhvaćene projektom (Novi Pazar, Raška, Sjenica i Tutin).

Oprema će sutra u 12 sati biti postavljena na platou ispred VSB Novi Pazar gdje će načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru Darko Belić dati izjavu za medije.

Sektor za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije i Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore (FORS Montenegro) u saradnji sa MUP Crne Gore, Direktoratom za vanredne situacije sprovodi projekat „Budimo pripremljeni”. Projekat finansira Evropska unija u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija- Crna Gora 2014-2020.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta nadležnih institucija iz Srbije i Crne Gore za prevenciju i brži odgovor u slučaju požara i poplava i efikasnije ublažavanje njihovih posledica, kao i informisanje stanovništva prekogranične oblasti o važnosti pitanja smanjenja rizika od katastrofa.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: