20 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Partizan bolji od odbojkaša Novog Pazara

Odbojkaši Partizana savladali su u Beogradu ekipu Novog Pazara u  utakmici 11. kolu odbojkaške Super lige Srbije rezultatom 3:1 (25:17, 25:19, 23:25 i 25:17).

U utakmici koja je imala mnogo veći rezultatski značaj za sandžačku ekipu, plavi momci ipak nisu uspjeli da pariraju raspoloženom domaćinu.

Kod beogradske ekipe najraspoloženiji za igru bili su Lazar Marinović sa 25 poena, Lazar Koprivica sa 16, te Stefan Janković sa 14 uspješnih prodora.

Alija Bekrić je kod plavih bio najbolji poenter sa 22 osvojena poena, a pratili su ga Samed Halilović sa 14, Ermin Koničanin sa 9, te Samed Prušević i Aldin Zoranić sa po 6 uknjiženih poena.

Ovim porazom novopazarci su ponovo došli u nezavidnu poziciju, obzirom da su sa četiri boda i skorom od jedanaest poraza i jednom pobjedom preuzeli “fenjer” od Borca iz Starčeva u elitnom tamičenju.

Upravo će ove dvije ekipe 16. januara “ukrstiti koplja” u okviru 17. kola, gdje će plavi nakon novogodišnje pauze imati priliku da u ovom meču koji se igra u Starčevu ostvare pozitivan rezultat za beg sa dna tabele.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: