26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Pazar opstao u Super ligi

Za kraj sezone najslađa pobjeda plavih na Gradskom stadionu od 2:1 ostvarena protiv Napretka iz Kruševca, uz oproštajnu utakmicu i gol Semira Hadžibulića.

Euforija koja je vladala ovih dana u gradu na obalama Raške i Jošanice doživjela je vrhunac kada je glavni sudija meča označio kraj utakmice, a ujedno i kraj svim ovosezonskim mukama uz opstanak u Super ligi.

Sisse golom ovjerio opstanak plavih

Ušli su Novopazarci u ovu utakmicu puni samouzdanja, ali ujedno i sa dosta strepnje, jer samo je pobjeda garantovala plavima opstanak u najelitnijem takmičenju.

Već od prvog minuta viđena je ofanzivna igra Novog Pazara, ređale su se šanse kao na traci pred golom kruševljana, te je iz jedne takve Semir Hadžibulić na najlepši način krunisao 20-godišnji fudbalski staž, kome je danas stavio i konačan pečat.

Hadžibulić se golom oprostio od fudbala

Igrao se 24. minut, kada je Sisse nakon proigravanja od Stojiljkovića odlično uposlio Hadžibulića na nekih 10 metara od gola protivnika, a on je rutinski smjestio loptu u nebranjeni dio mreže “čarapana”.

Ni tada nisu posustajali plavi sa napadima, već su nastavili još ofanzivnije, ali su se do kraja poluvremena gosti uspješno branili.

U drugom dijelu ista slika na terenu, Novi Pazar agilnom igrom prijeti i stvara prilike u šesnaestercu Napretka, a jednu je u gol pretvorio asistent kod prvog gola Abdulaj Sisse, koji je u 57. minutu meča povisio na 2:0 za plave.

Jedino što je kruševački superligaš uspjeo da uradi vrijedno pažnje na ovom meču jeste pogodak bivšeg igrača i kapitena Crvene Zvezde Luke Milunovića, kada je savladao Drobnjaka u 85. minutu i postavio konačan rezultat 2:1.

I naredne sezone će se u Novom Pazaru igrati superligaški fudbal

Ovom pobjedom Novi Pazar je sačuvao superligaški status zauzevši 11. poziciju sa osvojenih 49 bodova, dok će kruševljani, koji su izvojevali jednu poziciju više, također narednu sezonu igrati u istom rangu.

Iz Super lige su u niži rang ispali Rad, Javor, Inđija, Zlatibor, Mačva i Bačka, dok je šampionsku titulu osvojila Crvena Zvezda.

Foto:FK Novi Pazar-zvanična stranica

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: