24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Peticija da počinioci teških krivičnih djela u saobraćaju odsluženje kazne čekaju u pritvoru

Roditelji Nikoline Janković, preminule djevojčice iz Kragujevca, su pokrenuli online peticiju https://www.peticije.online/pravda_za_nikolinu kojom traže da počinioci teških krivičnih djela u saobraćaju odsluženje kazne čekaju u pritvoru.

“Tražimo pravdu za Nikolinu, preminulu djevojčicu iz Kragujevca nakon udarca na pješackom prelazu zbog bahate vožnje. Ovo je pravda za svu djecu i sve pješake čiji su životi prekinuti, a krivci zbog opterećenosti suda odsluženje kazne čekaju na slobodi. Apelujemo da sudstvo pocinioce teških krivičnih djela u saobraćaju stave u pritvor do okončanja krivičnog postupka, a ne samo 48 sati, kako ne bi ponovili bahato ponašanje i ubili ili povrijedili još pješaka”, navodi se u pojašnjenju petici.

Podsjeća se da su Nikolina iz Kragujevca, Melisa iz Novog Pazara, David iz Sombora, Maksim iz Obrenovca…svi preminuli u posljednjih mjesec dana.

Koliko još do sjledece tragedije, pitaju se i ističu da je, trenutno, peticiju potpisalo više od 6.500 ljudi širom Srbije.

Poručili su da peticijom žele da mediji podignu svijest svima o tome “koliko je ovo gorucći problem, a sve sa ciljem da se apeluje na sudstvo da polinioci teških krivičnih djela budu što prije sklonjeni sa ulica i iste te ulice učine bezbjednim za sve druge učesnike u saobraćaju.

“Kazne za počinioce ovakdih djela treba da budu rigorozne kako bi svi bili svjesni posledica. Želimo da ni jedna porodica više ne strepi dok su im djeca na putu za školu ili dok odlaze i vraćaju se sa treninga”, ukazauju u dopisu proslijeđenom medijima.

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Povezane vijesti

%d bloggers like this: