20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Kolumna Politika

Pismo redakciji: “Alahumerabi, a svak sebi grabi”

Našoj redakciji upućeno je pismo sa informacijama, mšiljenjima i navodima u vezi aktivnosti Stranke pravde i pomirenja, funkcionerima ove stranke i Islamske zajednice u Srbiji. Stavovi u pismu su lični i u interesu su javnosti. Stranci pravde i pomirenja i Islamskoj zajednici u Srbiji je upućen poziv da dostave svoj odgovor i iznesu svoje stavove.

Poštovani uredniče,

Pišem sa nadom da će ove informacije ugledati svjetlo dana i na taj način makar malo spriječiti moguće štete koje se nadvijaju nad bošnjačkim narodom Sandžaka.

Bliže nam se izbori, a vidljivo je da Vučić forsira pored svojih provjerenih argata SDP-a u zadnje vrijeme i SPP.

Rasim Ljajić, Aleksandar Vučić, Usame Zukorlić na otvaranju radova dijela autoputa “Miloš Veliki” u mjestu Brnjica, kod Duge Poljane

Od ovih prvih se narod i čuva, a od ovih drugih se narod raznježio zbog smrti rahmetli Muftije pa će, bojim se, pohrliti za njima kao “ovce na solilo”.

Na svakome je da koliko može spriječi štetu, zato i pišem, a ti vidi šta ćeš i kako ćeš sa ovim informacijama.

Ono što se dešava u SPP ja bi nazvo “Alahumerabi, a svak sebi grabi”.

Trenutno SPP kontrolišu i vode Usame Zukorlić, Jahja Fehratović, Ferid Bulić, Salahudin Fetić i pomaže im Enver Gicić.

Ništa opasno da nijesu svi privezani za državne jasle.

Jahja sem poslaničke plate direktno kontroliše i novac koji je Matica bošnjačka dobila od Ministarstva kulture i informisanja, gdje radi Alma Rizvanović (njegova vjerenica, neki kažu šerijatski vjenčana žena) kao specijalna savjetnica Maje Gojković, radi se o nekoliko desetina hiljada eura. Zato je Jahja sve više forsira u zadnje vrijeme da bi joj produžio mjesto u ministarstvu. Fetić ga besprekorno sluša jer je i njemu obezbjedio značajna sredstva za medijski sektor preko istog ministarstva i ljudi iz dijaspore. Gicić im pomaže jer je član skupštine Željeznica Srbije AD, možeš provjeriti na internetu, imenovala ga Vlada na prijedlog SPP-a i tamo prima ogromnu mjesečnu nadoknadu. (prim aut).

Osim ovoga ova družina se pomaže međusobno da ostane na utjecajnim pozicijama kako bi im šeme funkcionisale. Giciću FIS (Fakultet islamskih studija) i mjesto u Skupštini Železnica, Jahji da bude narodni poslanik i vlasnik Matice bošnjačke, Salahudinu televizija (Sandžak TV, Sandžak Medi DOO, Buliću mjesto zamjenika direktora Kancelarije za vjere u Beogradu, i tako u krug.

Usame im služi da preko njega to pritvrde, a oni njemu da pomognu da dobije stranku i da se domogne većeg kolača u podjeli imovine koja je ostala iza Muftije rahmetli, a koja izgleda nije baš mala. Usame i nije dugoročno zainteresovan da ostane na čelu stranke već samo dok ne podijeli imovinu jer mu je sa pozicije predjsednika stranke lakše da dobije veći dio.

Priča oko Amaneta je samo šarena laža za ahmake. Naročito im zapinje oko univerziteta jer im je Elma tamo izvukla sve konce i rasporedila ljude koje oni ne mogu da kontrolišu. Bulić obezbjeđuje na mjesečnom nivou po nekoliko miliona dinara za mešihat, hajrat medresu od čega, kad se novac prebaci iz Kancelarije za vjere uzima određeni procenat i dijeli sa kim treba od najviših zvaničnika da bi šema radila. Ovu grupu kontroliše direktno Beograd preko toga što su ih pustili da rade sve ovo i “imaju ih u toš”.

– Dudić ima svoju ekipu, uhljebio kćerku, zeta i sinove

Nešto nisu mogli sa (Mevludinom) Dudićem da se nagode pa on pravi i ima svoju ekipu. Kako je preselio Muftija rahmetli pokušava da nadoknadi sve što se nije pito nizašta pa je postavio ćerku na mjesto zamjenika urednika Glasa islama, a namjerno stavio Seada Šaćirovića za urednika jer njega može da makne kad mu se kahne i postavi nju.

Zeta je uposlio u kancelariju ovog formiranog Instituta za historiju i demografiju. Jednog sina je postavio da mu je vozač i tjelohranitelj, a drugog je zaposlio u Poreskoj upravi u Pazar. Ovoga u Poreskoj ubacio je preko Samira Tandira koji sad traži utočište u islamskoj zajednici, da ga ne bi skroz izbacili iz svega. Zato mu je Samir preko Krsta Janjuševića zaposlio sina u Poreskoj. Osim Poreske sin mu je i član Republičke izborne komisije (RIK) i to su mu dali Usame i Jahja da bi Dudić podržao njih oko izbora, jer više niko nikog ne podržava bez nekog računa.

Sve ovo kad se malo bolje poveže i zagleda vidi se da Beograd preuzima kontrolu i još sa ovim izmirenjem sa Rasimom (Ljajićem) pojašnjava kud se Sandžak gura.

Učinimo koliko je do nas da javnost ovo sazna pa neka dobro promisli i probere šta će.

Izvor: novinar-amater

Foto: https://www.facebook.com/SPPstranka/photos

Povezane vijesti

%d bloggers like this: