16 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Plata Višeg javnog tužioca u Novom Pazaru 1.256 eura

Neto zarada za mjesec avgust 2021. godine Višeg javnog tužioca iznosila je 147.702, 65 dinara (1.256 eura), a zamjenika javnog tužioca 134.275,12 dinara, potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru.

Kako je za SNews navedeno u odgovoru na zahtjev za pristup informacijama od javnog značaja neto zarada sekretara sekretara tužulaštva, a koji obavlja poslove portparola tužilaštva i po tom osnovu ne prima nikakv dodatak na zaradu, za isti period je 93.126,07 dinara.

Na oficijelnom sajtu 1. januara 209. godine je objavljeno da je Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru u cilju implementacije „Komunikacione strategije tužilaštva“, formiralo Odeljenje za odnose sa javnošću, i za lice ovlašćeno za odnose sa javnošću – portparola imenovalo dipl. pravnika – tužilačkog pomoćnika Asmira Mehovića.

Viši javni tužilac u Novom Pazaru je Milena Mrvić koja je na toj poziciji od 2016. godine.

Prvi zamjenik višeg javnog tužioca je Edis Arifović, a zamjenici višeg javnog tužioca su Radisav Filimonović, Adnan Baćićanin i Hazbija Alibašić.

Na aktuelnom konkursu Državnog vijeća tužilaca za izbor Višeg javnog tužioca u Novom Pazaru iz tog tužilaštva su se prijavili Milene Mrvić i Radisav Filimonović, kao zamjenik tužoca u Osnovnom tužilaštvu u Valjevu Vukašin Vujičić.

Na konkursu za Osnovnog javnog tužioca u Novom Pazara kandidovali su se zamjenici tužioca u tom tužilaštvu Samir Bakić i Muhedin Dedeić, prvi zamjenik u Višem tužilaštvu u ovom Pazaru Edis Arifović i likvidaciona upravnica u Javnom preduzeću za urbanizam i planiranje Tutin Jasmina Elesković.

Državno vijeće tužilaca je još 30. jula ove godine raspisalo konkurs za izbor javnih tužilaca u tužilaštvima Srbije. Kandidati koji je nosilac javnotužilačke funkcije ne podnosi dokaze o ispunjenosti uslova, ali uz prijavu na konkurs dostavljaju i program organizacije i unaprjeđenja rada javnog tužilaštva.

Javno tužilaštvo je samostalni državni organ koji goni učinioce krivičnih djela i drugih krivičnih djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti , i preduzima mjere za zaštitu ustavnosti i zakonitosti. Javno tužilaštvo vrši svoju funkciju na osnovu Ustava, zakona, potvrđenog međunarodnog ugovora i propisa donetog na osnovu zakona, stoji u uvodu opisa ovlašćenja tužilaštva.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: