26 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo Pljevlja (Taslidža)

Pljevlja: Pristalica četničke ideologije napao dvoje Bošnjaka

Povodom incidenta u kojem je Pljevljak Zorislav Leković ispred džamije u ovoj opštini provocirao prolaznike, noseći četničku zastavu, a nakon toga napao dvoje pripadnika bošnjačke nacionalnosti, oglasila se Bošnjačka stranka (BS) i naglasila da je ovo samo nastavak torture koju trpe pljevaljski muslimani u posljednjih godinu dana.

Navodeći da se u dana kada se obilježava Dan opštine Pljevlja, kada se svi sjećaju antifašističke borbe dešava se nešto što ne doprinosi multietičnosti Pljevalja i Crne Gore.

“Od 30. avgusta prošle godine, pljevaljski muslimani žive u konstantnom strahu od pojedinaca koji poput Lekovića narušavaju sklad, poručujući muslimanima da nijesu poželjni u Pljevljima”, ističu iz Bošnjačke stranke.

Kako su kazali, današnji incident i napad na Belisa Pojatića, aktivistu BS-a u ovom gradu i Sabinu Talović, aktivistikinju Sigurne ženske kuće je još jedan, tvrde, pokušaj demostriranja sile većine nad manjinom.

“Mi na to nećemo pristati i dozvoliti da fašisti, pripadnici četničkih pokreta i mrzitelji bošnjačkog naroda bilo kome prijete, ugrožavaju ga ili nas proglašavaju nepoželjnima”, poručuju i pozivaju ministra unutrašnjih poslova i direktora policije da reaguju što je brže moguće.

Bošnjačka stranka će, dodaju, obavijestiti međunarodne organizacije i ambasade o stanju u Pljevljima i činjenicama sa kojima se svakodnevno suočavaju muslimani u ovom gradu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: