27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Po treći put zakazano saslušanje Fetića

Osnovno javno tužilašto (OJT) u Novom Pazaru je po treći put zakazalo saslušanje Salahudina Fetića, državljana Crne Gore, u postupku protiv osumnjičenih lica koja upravljaju divljim portalom “sandzakpress.net”.

Zamjenik OJT Muhedin Dedeić bi trebalo da sasluša Fetića 27. decembra ove godine, nakon što je punomoćnik oštećenog, urednika SNews-a ,Medina Halilovića, advokat iz Novog Pazara Mirsen Alibašić uložio prigovor radi efikasnog sprovođenja postupka.

Halilović je protiv odgovornih lica sa sandžakpress.net još u oktobru 2021. godine godine podnio krivičnu prijavu zbog neovlašćenog preuzimanja i objavljivanja (krađe) fotografija i kršenja autorskih prava.

Za pomenuti divlji portal, prema zvaničnim izvještajima istražnh organa u Srbiji, do 31. marta 2021. godine hosting usluge je pružala beogradsk firma Dream Web, a uplatu je vršio Sandžak Media d.o.o., čiji je direktor Salahudin Fetić.

Fetić je istovremeno i direktor Sandžak TV i predstavnik Media centra Islamske zajednice u Srbiji (IZuS).

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru je 15. septemba i 4. oktobra Fetića pozvalo na saslušanje, u svojstvu osumnjičenog, pozvalo Salahudina Fetića i još jedno lice iz tutinske opštine. ali se oni nisu odazvali zbog prisustva nekom skupu, odnosno, boravka u inostranstvu.

U krivičnoj prijavi se navodi da je divlji portal čiju je usligu hostinga (pojave na internetu( uplaćivao Fetiće prethodnih nekoliko godina neovlašćenog preuzimao i objavljivanjo više desetina autorskih fotografija sa SNews-a.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: