23 Aprila, 2024
Aktuelno Kultura Muzika Novi Pazar Sandžak

Počele prijave za “Glas Zemana”

World Music Fest Zeman pozvao je sve zaintersovane da pošalju svoj video snimak izvođenja pjesme i prijave se za “Glas Zemana”

“Video snimak vašeg vokalnog izvođenja tradicionalne muzike Balkana (ili autorske pjesme napisane u tom duhu), uz osnovne informacije o sebi, pošaljite na mail “glaszemana@gmail.com”. Ne propustite priliku da se predstavite kroz World Music Fest Zeman. Rok je 10. jul. Požurite”, poručili su organizatori ovogodišnjeg muzičkog festivala.

Nagrade su za prvo mjesto 500, drugo 300, a treće mjesto 200 eura.

World Music Fest Zeman je festival svjetske muzike koji se već pet godina u kontinuitetu održava u Novom Pazaru.. Cilj festivala je promovisanje umjetničkog sadržaja koji publika nema prilike da čuje svakodnevno.

Festival je 2020. godine uvršten u MOST Music program, projekat podržan od strane Kreativne Evrope sa ciljem da balkansku muziku približi World Music sceni. Festival je prepoznat kao jedan od 20 festivala Evrope sa najvećim potencijalom.

Festival se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Grada Novog Pazara i Kulturnog centra Novi Pazar.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: