28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Regija

Policija Kosova u šumi kod Zvečana pronašla naoružanje i vojnu opremu

Policija Kosova je tokom kontrolu teritorije koja obuhvata selo Brezne – Zvečan i planinsko područje koje su napadači u Banjskoj koristili, u subotu je pronašla još jedan arsenal oružja i vojne opreme.

“Nakon nedavnih napada u selu Banjska, Kosovska policija je uspješno izvršila kontrolu i pretragu terena, i tom prilikom zaplenila veću količinu teškog naoružanja, municiju i vojnu opremu.Ova akcija rezultirala je pronalaskom i zaplijenom veće količine naoružanja, municije i opreme različitih vojnih snaga”, navodi se u saopštenju kosovske policije.

U šumi na tom prostori pronađene su tri puške, čest automatskih pištolja, oko 1.000 metaka, četiri pancira sa oko 30 okvira s municijom, zolja, sanduk, gornji dio uniforme, maske, šeširi, rukavice, dvije radio veze…

Kako se vidi na fotografijama koje je objavila Policija Kosova oružje i oprema je ostavljeno u šumi.

Nakon dokumentovanja i pakovanja, svi materijalni dokazi biće predati forenzičarima kako bi se omogućila saradnja i koordinacija sa pravosudnim organima u nastavku istrage.

Kosovska policija je istakla da će nastaviti sa izvršavanjem svojih policijskih zadataka i aktivnosti u cilju očuvanja ustavnog poretka i obezbeđivanja bezbednosti svih građana.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: