Aktuelno Društvo Ekonomija Srbija

Isplata 20 eura pomoći počinje danas

Isplata dodatnih 20 eura pomoći građanima Srbije počeće danas, kada će je dobiti penzioneri, a 8. i 9. decembra i ostali građani.

Ukupno će oko 5,8 miliona građana Srbije dobiti po 20 eura novčane pomoći države, koji se isplaćuju u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima u cilju ublažavanja posledica pandemije korona virusa. Novac će danas biti isplaćen za 1.743.929 penzionera, primalaca socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.

Zatim će, u srijedu, 8. decembra, precizirano je, novac biti isplaćen za 2.328.123 građana, a u četvrtak 9. decembra novac će dobiti još 1.729.707 građana Srbije, navedeno je u saopštenju ministarstva.

Rok za prijavu za 20 eura za građane, koji se nisu prijavili za pomoć od 30 plus 30 eura koju je država isplatila u maju i novembru ili su u međuvremenu postali punoljetni, istekao je 30. novembra.

”Ovim završamo sa isplatom iz paketa pomoći. To je bila važna mjera, jer smo zadržali optimizam među građanima, a s druge strane građani nisu umanjili potrošnju, što je važno za ekonomiju”, rekao je ranije ministar Mali.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: