23 Februara, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Policijski sat: Svi građani Srbije od 20 sati do 5 sati ujutru moraju biti kod kuće

Vlada Republike Srbije donijela je večeras, na vanrednoj sjednici, najnovije mjere u cilju suzbijanja širenja virusa COVID-19.

“U cilju suzbijanja i sprečavanja širenja virusa COVID-19, svim građanima sa 65 i više godina starosti, a koji žive u urbanim sredinama zabranjeno je napuštanje svojih domova. Kada je reč o ruralnim sredinama, starosna granica je 70 godina. To znači da svi građani ovih starosnih dobi tokom celog dana moraju biti kod kuće”, saopštila je Vlada Srbije.

Naglašava se da “svi ostali građani Srbije, bez obzira na godine starosti, od 20 sati do 5 sati ujutru, moraju biti kod kuće”.

Iz srbijanske vlade podvlače i da građani nemaju razloga za paniku, jer će svi biti u potpunosti zbrinuti i biće im obezbjeđeno sve što im je potrebno za normalan život u novonastalim okolnostima.

Ova zabrana kretanja ne odnosi se na lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, kao i na određene grupe poljoprivrednih proizvođača.

Ove mjere stupaju na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije, odnosno od sutra.

Obrazlaže se i da “sve usvojene mjere u prethodnom periodu, imaju za cilj isključivo očuvanje vašeg života i zdravlja, ali Vlada u ovoj borbi ne može pobediti sama već nam je neophodna saradnja sa svim građanima i njihova najveća moguća disciplina”.

Poručuje se i da “samo svi zajedno, ujedinjeni i solidarni, možemo izaći iz ove bitke kao pobednici i uvereni smo da će tako i biti.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: