26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Tokom vikenda u Novom Pazaru povećan broj hospitalizovanih i novozaraženih

U Novom Pazaru je tokom vikenda povećan broj oboljelih od zaraze COVID-19, pokazuju zvanični podaci. Juče je bilo 129 hospitalizovanih covid pacijenta i 21 novoinfcorani. Jedan pacijent je preminuo u OB Novi Pazar.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP na dan 6. decembar 2020. je bilo je deset novih prijema (5 pacijenta iz Raške, 4 iz Novog Pazara i 1 iz Tutina), otpusta i transporta pacijenata nije bilo

Kako je navedeno u izvještaju preminuo je jedan pacijent iz Novog Pazara, a po četiri pacijenta su na respiratorima i na high-flow aparatima.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar prehodnog dana se 95 osoba javilo na pregled (61 prvih i 34 kontrolnih pregleda). U Domu zdravlja urađena je 71 laboratorijskih analiza, 52 RTG snimka, 71 brzi antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 17 pozitivnih, kao i 33 PCR testa.

Na Infektivnom odeljenju OB Novi Pazar je 36, na Grudnom 60, au Privremenoj bolnici Novopazarska banja 33 hospitalizovana pacjenta.

Zavod za javno zdravlje je prethodnog dana u Novom Pazaru registrovao još 21 slučaja zaraze koronavirusom.

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: