25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Postavljen kamen temeljac za tutinski vodovod

U tutinskom selu Šipče u pristustvu zvaničnika opštine Tutin i velikog broja stanovnika tog kraja postavljen je kamen temeljac za izgradnju bazena Pešterskog vodovoda.

Kapacitet bazena biće milion litara, a sredstva za izgradnju je odobrilo Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, dok je do sada uz pomoć lokalne samouprave utorošeno preko 50 miliona dinara.

Prisutni mještani su istakli da je ovo veliki dan za Tutin i cijelu Pešter, a prema njihovom riječima, dugogodišnji problem vodosnabdijevanja rešiće i mnoge druge probleme.

Kako je izjavio pomoćnik predsjednika opštine Esad Holić, do novih bazena će biti dovedene cijevi u dužini od 1600 metara, te da sa ovom godinom završen primarni projekat u vodosnabdijevanju. On je naveo da postoji potreba da se u pojedinim pešterskim selima dodatno biti uloženo u reknstrukciju, te da će žitelji koji tu žive imati kvalitetno snabdijevanje.

Esad Holić i Salih Hot, foto:prtSc/tutinske novine

Salih Hot, predsjednik opštine Tutin, izjavio je da je ovaj projekat veoma važan za opštinu Tutin, a posebno za mještane gornje Pešteri.

Kako je kazao, realizacijom ovog projekt rešiće se gorući problemi i poboljšati kvalitet života stanovništva na prostoru ove sandžačke opštine, kao i jednog dijela sjeničke teritorije.

Izvođač ovih radova se obavezao da ih završi do kraja novembra ove godine.

 

Foto:prtSc/tutinske novine

Povezane vijesti

%d bloggers like this: