7 Decembra, 2023
Aktuelno Društvo Kultura Novi Pazar

Za najmlađe „Kreativno ljeto“

U Novom Pazaru je u toku manifestacija „Kreativno ljeto“ organizovana u okviru projekta „Reintegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“.

U okviru ove manifestacije najmlađi su imali priliku da prisustvuju radionicama i izložbama dječijeg stvaralaštva ali i da nauče nešto novo.

U gradskom parku organizovana je manifestacija „Zaboravljena knjiga“ uz javno čitanje spisateljica Suade Hodžić i Aide Nuhambašić gdje su djeci i mladima predstavljeni neki od najpoznatijih odlomka iz čuvenih djela domaće dječije književnosti uz razgovor o ljepoti čitanja i veličini pisane riječi.

Dobrosusedski klub Novi Pazar ugostio je slikarku Aidu Camović koja je okupljenima predstavila svoje stvaralaštvo uz razgovor o procesu stvaranja umjetničkog dela. Izložbu je pratio divni zvuk violine Ene Čavić, a okupljeni mališani imali su priliku da u svom gradu prošire kulturna znanja i upoznaju lokalne umjetnice.

„Kreativno Reintegracija ljeto“ predstavlja dio aktivnosti namjenjenih djeci i mladima u okviru projekta “Reintegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji” finansiranog od strane Saveznog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Republike Njemačke.

Nastavak manifestacija planiran je i za septembar, predstoji i izložba „Vršnjački medijatori“ koja će biti organizovana u Centru za djecu i mlade „Duga“ (Kompleks Jezero bb, Novi Pazar) u nedelju, 29.08.2021. godine od 18 sati i mogu je posjetiti svi zainteresovani.

Projekat je finansiran sredstvima Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ) – njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ i traje naredne dvije godine. Nosilac projekta je Arbeiter-Samariter-Bund (ASB Serbia), implementator Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC), a partneri na projektu su grad Novi Pazar, opština Sjenica, opština Tutin, u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka SEDA i Muslimanskim humanitarnim društvom Merhamet – Sandžak.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: