24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Postavljeni bilbordi “Istina o zagađenju – imam pravo da dišem

Inicijativa “Kreni-promeni” u saradnji sa Inicijativom slobodnih građana (ISG) iz Novog Pazara danas je predstavila jedan od bilborda sa QR kodom koji će biti postavjeni u 25 gradova Srbije u okviru kampanje “Istina o zagađenju – imam pravo da dišem”.

Postavljeni bilbord sa QR kodom u ulici Stevana Nemanje u Novom Pazaru će poslužiti građanima kako bi u svakom trenutku mogli da vide koliko je zagađenje, predočeno je iz Inicijative slobodnih građana (ISG).

Podsjećaju da više od 15.000 ljudi u Srbiji godišnje umre od zagađenja vazduha. Inicijativa “Kreni-promeni” je ponudila konkretna rešenja protiv zagađenje i insistirala na postavljanju filtera na termoelektrani u Kostolcu i na subvencionisanju malih kućnih ložišta što se našlo među budžetskim stavkama. Inicijativa “Kreni-promeni” insistirala je i da Radio-televizija Srbije (RTS) počne da izveštava o problemu zagađenja i da je RTS počeo sa takvim izveštavanjem, ali “stidljivo”.

Zagađenje vazduha je problem čitave Srbije i rješavanje tog problema zahtjeva da se građani ujedine, poručeno je iz ovih građanskih udruženja.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: