26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Putovanja

Ulice Novog Pazara pod ledom, zasjedao Štab za vanredne situacije

Nakon snježnih padavima u protekla dva dana, uslijed čega je Novi Pazar okovan ledom na ulicama, Štab za vanredne situacije je održao sjednicu u cilju prevazilaženja nastalih problema.

Na telefonskoj sjednici štaba danas je donijeta odluka o angažovanju potrebne mehanizacije radi čišćenja snijega koji je prethodnih dana napadao i do 40 cm, navode iz Gradske uprave.

“Na čišćenju snijega angažovano je 5 kombinirki naših preduzetnika, 1 kombinirka JKP Gradska čistoća i 2 kombinirke JKP Vodovoda. Pored toga na terenu su naši traktori, kamioni i grejder JKP preduzeća za uredjivanje građevinskog zemljišta”, ističu nadležni.

Kako su naglasili, svi raspoloživi resursi angažovani na uklanjanju snijega, te izražavaju nadu se da će u najbržem roku posao biti završen.

Inače, žitelji Novog Pazara su putem društvenih mreža negodovali zbog neočišćenih ulica i apelovali na gradske čelnike da učine nešto po tom pitanju, jer je, kako većina njih ističe, donekle raščišćeno par glavnih ulica, dok su područja izvan centralne zone okovana jakim ledom.

Prema komentarima javnosti, na društvenim mrežama i na ulici, može se zaključiti da je snijeg zaista iznenadio u januaru, te mnogima nije jasno zbog čega samo nekoliko mašina čisti cijeli grad, dok skoro svim vlasnicima privatnih građevinskih firmi mehanizacija stoji parkirana.

“Ako nemaju dovoljno svojih zbog čega nadležni ne angažuju njih i brzo riješe problem”, pitaju građani, čije su kuće i stanovi, uglavnom u sporednim ulicama.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: