25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Prijepolje

Predsjednik opštine da poštuje zakon, Prijepolje ima najskuplje funkcionere

Imenovanjem još jednog člana opštinskog Vijeća uz ranije imenovana dva pomoćnika predsjednika, Prijepolje će, kao izrazito nerazvijena opština, u izvršnoj vlasti imati 11 funkcionera, ukazali su iz ogranka SDA Sandžaka Prijepolja.

Oni dodaju da će se samo za novoimenovane funkcionere na godišnjem nivou izdvajati oko 6 miliona dinara na ime zarada i doprinosa.

“Ovaj novac koji se bespotrebno rasipa na zarade funkcionera moguće je upotrijebiti za završetak kompletnog projekta izgradnje groblja u Brodarevu ili na sanaciji svih seoskih pristupnih puteva do malinjaka, za koje na žalost u budžetu nije bilo sredstava”, poručuju  iz prijepoljskog ogranka SDA Sandžaka.

Oni smatraju protivzakonitim prijedlog predsjednika opštine, da se razreši direktorka Biblioteke i na njeno mesto imenuje novi vršilac dužnosti.

“Prijedlog predsjednika opštine koji je usvojen bez navođenja imena kandidata i dostavljanja dokaza o ispunjenosti uslova kandidata koji će biti predložen suprotan je Zakonu o kulturi, Zakonu o bibliotečkoj delatnosti i Statutu Biblioteke, i na ovaj način uvodi se bezakonje u radu lokalne vlasti”, tvrde iz ove partije i pozivaju predsjednika opštine, kao ovlašćenog predlagača ove Odluke da sve aktivnosti u vezi ove tačke dnevnog reda uvede u zakonske okvire i povuče sa dnevnog reda.

Izvor:PP Media, SNews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: