Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Sandžak Srbija

Predstavnici BNV-a u Sarajevu: Kampanja protiv Bošnjaka u BiH i Srbiji u znaku glorificiranja ratnih zločina i zločinaca

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas u Sarajevu delegaciju Bošnjačkog nacionalnoj vijeća (BNV) u Srbiji na čelu s predsjednicom BNV-a Jasminom Curić.

Kako je saopšteno iz kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva BiH razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Srbiji, sa naglaskom na aktuelnu kampanju govora mržnje usmjerenu protiv Bošnjaka u obje države, a koja je u znaku glorificiranja ratnih zločina i zločinaca.

Posebna pažnja posvećena je incidentu, u kojem su rukovodioci i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije iznijeli prijetnje prema Bošnjacima Novog Pazara i Sjenice.Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović istakao je da se u ovakvim slučajevima mora poduzimati brza i efikasna akcija države Srbije kako bi se vinovnici incidenata priveli pravdi i adekvatno sankcionirali.

Istaknuto je da su Bošnjaci Sandžaka i Bošnjaci Bosne i Hercegovine dio jedinstvenog nacionalnog korpusa, te da trebaju jačati i razvijati svoju saradnju, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet država u kojima žive.

Pored predsjednice BNV-a, delegaciju su činili dr. Fuad Baćićanin, potpredsjednik Vijeća, Fahrudin Mavrić, predsjednik Izvršnog odbora Vijeća, Elvir Eminbegović, potpredsjednik Izvršnog odbora, Selma Kučević, poslanica u Skupštini Republike Srbije i članica Vijeća, Salih Hot, predsjednik Općine Tutin i član Vijeća, zatim članovi Izvršnog odbora Vijeća dr. Nadir Dacić i Minela Kalender, te sekretar Vijeća Mirza Hajdinović.

Foto: http://www.predsjednistvobih.ba/saop/default.aspx?id=92544&langTag=bs-BA

Povezane vijesti

%d bloggers like this: