27 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Sandžak Turska

Predstavnici bošnjačkih organizacija u Turskoj: Stav naše države je da više neće dozvoliti da Bošnjacima fali dlaka s glave

Predstavnici organizacija civilnog društva Bošnjaka u Turskoj su nakon današnjeg prijema kod predsjednika Republike Tuske, Redžepa Tajjipa Edogana, izrazili zadovoljstvo što, kako su saopćili, “još jednom vidimo koliko je Republika Turska osjetljiva kada su u pitanju Bosna i Hercegovina, regija Sandžak i Bošnjaci”.

“Čast nam je što je stav naše države ‘Nećemo dozvoliti da Bošnjacima više fali dlaka s glave’ (prim.aut.). Zahvaljujemo se svima koji su dali svoj doprinos današnjem susretu, posebno vrijednom imenu naše zajednice Bayramu Akgulu”, naveli su iz Udruženja Turska Bosna Sandžak (Turkiye Bosna Sancak Dernegi).

Kako je navedeno na zvaničnoj fb stranici ovog udruženja na ovom sastanku je bilo riječi o različitim pitanjima i razmijenjena su mišljenja tokom sastanka koji je protekao u vrlo intimnoj atmosferi.

Erdogan je danas u Istanbulu primio predstavnike udruženja i organizacija bošnjačkih iseljenika u Turskoj nakon što su oni prije dva tri dana zajedničkim pismom pozvali turski narod i državne zvaničnike da poduzmu korake u vezi s aktuelnom situacijom u Bosni i Hercegovini.

Ovom sastanku su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Soylu, glasnogovornik ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin, kao i staknuti zvaničnici i javne ličnosti porijeklom Bošnjaci.

U utvorenom pismu turskom narodu, ali i čovječanstvu je prije dva dana ukazano da Bošnjaci nisu sami i da je “podrška naše domovine Turske najveća snaga Bošnjaka iz Bosne i Sandžaka”.

Foto: Turkiye Bosna Sancak Dernegi

Povezane vijesti

%d bloggers like this: