25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Delegacije SDA Sandžaka i SDP-a na dženazi Muamera Zukorlića

Na danas obavljenoj dženazi i ukopu predsjednika SPP-a i bivšeg muftije Muamera Zukorlića pored mnogobrojnih delegacija bili su i predstavnici SDA Sandžaka i Sandžačke demokratske partije (SDP).

Delegacije ove dvije partije su obavile hatar kod najužih članova porodice Zukorlić i bliskih  funkcionera u prostorijama Islamskog fakulteta u Novom Pazaru.

Ispred SDA Sandžaka su se na hataru i dženazi pojavili Narodni poslanik ove partije Enis Imamović, odbornici u novopazarskom parlamentu Emir Ašćerić i Nafilj Sejdović, te članovi Glavnog odbora Esad Fazlić i Fuad Baćićanin.

U Ime Sandžačke demokratske partije (SDP) glavu su nazdravili i dženazu klanjali njen predsjednik Nihat Hasanović, Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i narodni poslanik iz redova ove stranke Muamer Bačevac.

Podsjetimo, lider SPP-a Muamer Zukorlić je jučer preselio na ahiret u 52. godini života, a danas je u prisustvu više hiljada građana obavljena dženaza na gradskom trgu u Novom Pazaru, a ukop u rodnom mjestu  u selu Orlje.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: