26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Predstavnici SUBNOR-a, među kojima i bivši poslanik Arkanove stranke, obišli mezar Muamera Zukorlića i posjetili Mešihat IZuS

Delegacija Saveza udruženja narodnooslobodilačkih ratova Srbije (SUBNOR), posjetila je u ponedjeljak Mešihat Islamske zajednice u Srbiji. Predstavnici ove organizacije obišli su i mezar Muamera Zukorlića u haremu Altun alem džamije.

Među predstavnicima SUBNOR-a koji su odali počast Zukorliću, kako se vidi na fotografijama objavljenim na oficijelnom sajtu te islamske zajednice, vidi se i Dragan Novović nekadađnji narodni poslanik Stranke srpskog jedinstva (SSJ), Željka Ražnjatovića Arkana, član Izvršnog odbora SUBNOR-a i advokat iz Novog Pazara.

Mešihat IZuS je saopštio da su rukovodilac Uprave za obrazovanje te izslamske zajednice Admir Muratović i glavni imam Medžlisa IZ-e Novi Pazar Enver-ef. Omerović primili su, 31.05.2022. godine, u sjedištu Islamske zajednice, predsjednika SUBNOR-a Srbije, general-majora Vidosava Kovačevića sa saradnicima.

Muratović je, navedeno je, upoznao goste sa radom Islamske zajednice i podsjetio da je ona još 1942. godine, usvajajući Rezoluciju o osudi nacističkih zločina, pokazala svoje jasno opredjeljenje prema antifašizmu, te da je antifašizam vrijednost koju baštine svi oni koji u drugom i drugačijem vide sagovornika na putu dobra.

“Delegacija SUBNOR-a je u pratnji domaćina obišla Altun alem džamiju i mezar rahmetli muftije Muamera Zukorlića”, navedeno je.

Među prvim srpskim zvaničnicima koji su, nakon izmještanja iz sela Orlje u harem Altun alem džamije, posjetili mezar Zukorlića bio je predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS), Ivica Dačić.

 

Izvor i foto: Mešihat Islamske zajednice u Srbiji

Povezane vijesti

%d bloggers like this: