Aktuelno Društvo Sandžak Zdravlje

Novi Pazar: Prethodnog dana dvije osobe preminule od COVID-19, a tri od infarkta

U Regionalnom COVID centru Novi Pazar prethodnog dana dvije osobe su preminule od COVID-19, a tri od infarkta, saoapšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara.

Izvestaj 19.07

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP stanje na dan 19. jul 2020. godine, tokom posljednja 24 sata u toj bolnici je bilo 11 novih prijema, 7 otpusta, 1 pacijent je transoortovan za Kragujevac, 5 je na respiratorima, 8 na high-flow

U izvještaju se navodi da je preminula jedna osoba iz Novog Pazara i jedna iz Sjenice. Prema podacima Regionalnog COVID centra Novi Pazar, preminule su još 3 osobe non COVID (infart-miokard) (2 iz Novog 1 iz Sjenice).

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je 251 (prvih i kontrolnih). U Domu zdravlja urađeno je 80 labaratorijksih analiza, 115 rengen snimaka pluća i seroloških (brzih) testova iz krvi 92, od čega je 44 bilo pozitivno

Infektivno odjeljenje je imalo 17 hospitalizovanih pacijenata, Palijativno odjeljenje 7, Grudno odjeljenje 39, ORL 18, Dječije odjeljenje 25, Interno odeljenje 94, Intezivna njega 8, Poluintezivna njega opšte bolnice 5, Poljska bolnica 20. Ukupno 226 pacijenata na liječenju od COVID-19.

Iz Zavoda za javno zdravlje poslato je 140 uzoraka na KBC “Bežanijska kosa” i 50 uzoraka na Veterinarski institut u Kraljevu za koje se čekaju nalazi.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: