26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Saima Murić po 24. put šampionka Srbije

Novopazarka Saima Murić ostvarila je još jednu pobjedu u trci na 800 metara rezultatom 2:13,26 na prvenstvu Srbije za pionire (U16) koje je održano u Beogradu.

“Svjetski biser” atletike je još jednom pokazala da je bez premca u svojoj kategoriji, a ova pobjeda je ujedno bila i njena 24. titula prvaka Srbije do sada.

Saima je odmah nakon trke u izjavi za Snews izrazila zadovoljstvo postignutim rezultatom i da joj cilj da u ovoj godini istrči još bolje vrijeme od ovoga.

“Ovo je bila poslednja trka u dvorani za ovu godinu, a imam cilj da u disciplinama na 800 i na 1.500 metara postignem još bolja vremena u 2021. godini, a zlatne medalje su moj prioritet”, istakla je u kratkoj izjavi za naš portal šampionka Srbije.

Pored nje, na prvenstvu su medalje osvojile  Mejra Mehmedović i Lenka Nikolić u trci na 1.500 metara.

Mejra Mehmedović je trijumfovala u ovoj trci sa vremenom 4.37,88, dok je Nikolićeva osvojila srebrno odličje istrčavši ovu disciplinu za 4 minuta i 4o sekundi.

U muškoj konkurenciji zablistao je Jahja Zukorlić osvojivši zlato (2.08,25) u trci na 800 metara, dok je u nadmetanju na 2.000 metara Kabir Ziljkić (5.56,68) ostvario ubjedljivu pobjedu, a iza njega bio je još jedan novopazarac Samed Hadžić(6.11,76), koji je osvojio drugo mjesto.

Ovim rezultatima novopazaraki atletičari ulaze u anale atletike kao šampioni koja svojim rezultatima krupnim koracima grabe ka svjetskom vrhu.

Atletski klub Novi Pazar je najuspešni kolektiv u Srbiji na atletskoj sceni, gdje najviše zasluge pored sjajnih atletičara zasigurno ima i osnivač i trener ovog kluba Rifat Ziljkić.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: