25 Aprila, 2024
Aktuelno Priboj Sport

Priboj proglasio najbolje sportiste 2020. godine

Iako je Sportski savez Priboja, još početkom godine, izabrao najbolje u pribojskom sportu za 2020.godinu, tek su se pet mjeseci kasnije, 10.juna, stekli uslovi za uručenje priznanja lureatima, u ukupno devet kategorija.

Najbolji sportista Priboja ponovo je mlada atletičarka, Jana Dragutinović, najbolja juniorka Balkana. Ona je na Balkanijadi u Turskoj osvojila zlato u skoku u dalj sa dužinom od 6,01 metar i tako ušla u krug od deset najboljih srbijanskih skakačica svih vremena.

Najbolji mladi sportista u 2020. godini je Pavle Prijović, član FK “033”.

Priznanje za sportskog radnika ponijela je Valentini Toković, predsjednica ŽKP “Ljeskovac”,

Također, plaketa za najboljeg trenera uručena je Draganu Vuleviću, treneru FK “033”, dok je najbolji sportski radnik za školski i predškolski sport je poznato rukometno ime u gradu i profesor fizičkog vaspitanja, Zoran Tanasković.

Najbolji sportista koji se takmiči van teritorije opštine Priboj u 2020. godini je Amina Hasanović, juniorska reprezentativka u rukometu, trenutno članica ŽRK “Radnički” iz Kragujevca, dok je priznanje za najboljeg parasportistu ponovo pripalo, šahisti Slaviši Šušnju.

Najbolji sportski kolektiv u 2020. godini je FK FAP.

Sportski savez i ove godine dodelio je plakete najzaslužnijim sportistima za sportske rezultate u istoriji pribojskog sporta, i to odbojkašici Veri Avramović, rukometašu Slavoljubu Bucu Lakoviću, atletičaru Aliji Miraščiću i fudbaleru Novici Komarici.

Foto:Opština Priboj

Povezane vijesti

%d bloggers like this: