28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Prijemni ispiti na DUNP-u 30. juna i 1. jula

Na Državnom univerzitetu  u Novom Pazaru (DUNP) sutra, u petak 30. i subotu, 1. jula, održaće se prijemni ispiti za upis u prvu godinu stufija.

Početak junskog roka za upis na prvu godinu studija na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru pokazao je  da se budući brucoši najviše interesuju za  studijske programe: arhitektura, farmacija, psihologija i vaspitač u predškolskim ustanovama, predočeno je iz te visokoškolske ustanove.

Nivo upisne kvote premašen je i na studijama: građevinarstva, softverskog inženjerstva, rehabilitacije, poslovne informatike i engleskog  jezika.

Kandidati su početne šanse mogli da procjene već prilikom objavljivanja rang-lista prema uspjehu u srednjoj školi, ali će presudnu ulogu imati rezultati sa prijemnih ispita, koji su planirani za sutra i prekosutra.

Raspored prijemnih ispita objavljen je na sajtu i oglasnoj tabli univerziteta. Poslije objavljivanja konačne rang-liste obavezno je da kandidati koji su stekli uslove za upis podnesu originalna dokumenta. Upis će trajati od 11. do 15. jula.

Državni univerzitet u Novom Pazaru u prvu godinu studija upisuje ukupno 730 studenata, 505 na budžetu i  225 samofinansirajućih.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: