24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Priznanje BNV-a uredniku SNews-a: Medin Halilović novinar godine

Osnivaču i uredniku našeg portala SNews, Medinu Haliloviću, uručena je sinoć zahvalnica za novinara godine koju dodjeljuje Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV).

Ovu prestižnu nagradu za objektivno izvještavanje iz Sandžaka Haliloviću je u prisustvu kolega novinara sa ovih prostora uručila predsjednica Vijeća Jasmina Curić.

Nagrada je dodjeljena na svečanosti povodom obilježavanja 90 godina sandžačkog novinarstva, a u okviru koje je organizirana i tribina “Važnost slobodnih medija danas“, na kojoj su učešće uzeli novinari i dopisnici iz Sandžaka.

Na ovoj tribini su govorili novinarke Smiljana Milinkov, Amela Bajrović i Ana Lalić, kao i potpredsjednik BNV-a Muhedin Fijuljanin.

U sklopu obilježavanja 1. februara – Dana sandžačkog novinarstva predsjednica Vijeća je upriličila sastanak sa novinarima, na kojem se razgovaralo o unapređenju uslova za rad novinara i modelima saradnje u narednom periodu.

Inače, izlazak prvog broja lista “Sandžak” u Prijepolju 1. februara 1932. godine ustanovljen je kao datum rođenja sandžačkog novinarstva.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: