16 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Ekonomija Srbija

Produžen rok! Prijave za ”moju prvu platu” do 8.oktobra

Vlada Republike Srbije saopštila je danas da je prijava poslodavaca za učešće u programu “Moja prva plata” produžena do 8.oktobra 2020. godine.

Kako navodi “Nacionalna služba za zapošljavanje” do sada je pristiglo više od 10.000 prijava zainteresovanih kompanija, koje su oglasile približno 17.000 pozicija za 28.000 radnih mjesta.

Zbog velikog interesovanja poslodavaca za program i najvećeg broja pristiglih prijava u poslednja dva dana roka za prijavu kompanija, otvaranje prijava za mlade ljude koji su zainteresovani da otpočnu svoju radnu karijeru pomereno je za 8. oktobar.

Kako navode u svom saopštenje iz ove službe, više od 70 odsto pozicija koje su kompanije prijavile dostupno je za kandidate sa završenom srednjom školom, a prijave poslodavaca stigle su iz čitave Srbije, različitih delatnosti i obima kompanija.

Stručna lica Nacionalne službe proveravaju svaku oglašenu poziciju jer program ima za cilj osposobljavanje za rad na konkretnim poslovima i potrebno je da svaka pozicija ispuni zahteve u pogledu sticanja znanja i veština, kako bi mladi ljudi po završetku programa bili kompetentniji i bolje pripremljeni za rad.

Nakon utvrđivanja konačne liste kompanija i pozicija na koje se kandidati mogu javiti, 8. oktobra biće otvoren poziv za prijavu zainteresovanih kandidata.

Kako napominju, za potrebe prijave kompanija, oglašavanje pozicija i prijave kandidata, napravljen jedinstveni portal koji je omogućio privredi i mladima da ne moraju ništa da dostavljaju u papirnom obliku, već sve potrebno mogu da odrade elektronski, putem Portala Moja prva plata.

Priliku da steknu radno iskustvo, pa i potencijalno buduće zasposlenje, imaće 10.000 mladih, u šta će država investirati dve milijarde dinara, kaže se u saopštenju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: