25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar

Prof. dr Bratislav Mirić novi rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru

Novi rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru je Prof. dr Bratislav Mirić, jednoglasno je danas odlučio Savjet Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

Kako je saopšteno iz ove visokoškolske ustanove, mandat dr Bratislava Mirića, koji je redovni profesor na Departmanu za tehničke nauke i aktuelni prorektor, a ujedno je bio i jedini kandidat za čelnog čovjeka Univerziteta, trajaće do septembra 2024. godine.

“Članovi Saveta izrazili su uverenje da će rektor Mirić u kontinuitetu uspešno raditi na razvoju Državnog univerziteta, podizanju standarda kvaliteta nastave i naučnog rada, kvaliteta nastavnog kadra i međunarodne saradnje”, stoji u saopštenju i dodaje se da mu je i Studentski parlament DUNP dao punu podršku.

Kako se navodi, Prof. Mirić je istakao da će se u narednom periodu zalagati za stvaranje sinergije, odnosno celine Državnog univerzizeta u Novom Pazaru, gde ne postoje otudjene grupe, izmedju studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja, koje će zajedno i skladno raditi u interesu ove visokoobrazovne institucije.

U biografiji novog rektora stoji da je prof. Mirić rođen je 1959. godine u Prištini, doktor je tehničkih nauka i redovni profesor Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

Univerzitetsku karijeru započeo je 1982. godine na Elektro-tehničkom fakultetu Univerziteta u Prištini, dok je u više navrata boravio je na stručnom usavršavanju u SR Nemačkoj.

Svoj radni vijek na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru započeo je 2007. godine, kao redovni profesora.

Na funkciju rektora prof. dr Bratislav Mirić dolazi posle prof. dr Miladina Kostića, u čijem je rukovodećem timu u više mandata bio prorektor za nastavu i šef departmana za tehničke nauke.

Izvor/Foto:DUNP

Povezane vijesti

%d bloggers like this: