26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Protest u Novom Pazaru: Nekoliko stotina građana blokiralo kružni tok

Blokadom saobraćaja na kružnom toka ispred gradske uprave u Novom Pazaru nekoliko stotina građana pridružilo se protestima koji su danas oko 14 sati počeli u više od 70 mjesta i lokacija u Srbiji.

Skup  nazvan “Pravda-Mavrić, Bakan, Skarep” protiče mirno, a pored članova porodice ubjenog Fahrudina Skarepa, poginulog Ernada Bakana i osuđenog Fahrudina Mavrića priustvuju predstavnici organizacija civilnog društva i građani.

Vozila koja dolaze do kružnog toga se okreću, nema uniformisanih pripadnika policije, a primjetni su policajci u civilu, javlja reporter SNews.

Građanski aktivista i predsjednik Inicijatice slobodng građana (ISG) Aladin Paučinac je u javljaju uživo preko fb ocjenio da je ovaj skup uspio i da je iz Novog Pazara otišla poruka da se građani  suprostavljaju aktuelnom režimu.

“Vrh ove države decenijama sproovdi nepravdu prema ovom narodu. Ispoštovali smo svoje sugrađane. Za vrijeme Miloševića jeste bilo zastrašivanja ali nisu ovako jeftino padale glave, nismo ovako bili obespravljeni”, rekao je Paučinac ističući da su slobodni građani poslali poruku i lokalnim vlastima kako bi se pozabavili svojim narodom, a ne samo svojim hacijendama i vilama.

On je, ranje danas, potvrdio za SNews da su njega i druge građana zvala lica koja su se predstavljala kao pripadnici PU Novi Pazar i upućivala mu “uvijene prijetnje” da ne poziva građane da učestvuju na protestu.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: