Aktuelno Novi Pazar Politika

PUPS ima cilj da postane parlamentarna stranka u Novom Pazaru

Gradski odbor PUPS-a (Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost) za Novi Pazar jučer je na izbornoj skupštini za predsjednika izabrao Fuada Batilovića. Na sjednici su izabrani novi potpredsjednici Gradskog odbora Milodar Pajović, Šaban Prušević i Mubera Zećirović, kao i deset članova stalnog sastava Gradskog odbora, i po dva člana Nadzornog odbora i Disciplinske komisije. Izbornoj skupštini prisustvovali su predsjednik Izvršnog odbora i narodni poslanik Ilo Mihajlovski i član Izvršnog odbora i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Sreten Selaković, saopšteno je iz te stranke.

Novoizabrani predsjednik PUPS-a u Novom Pazaru poručio je da imaju cilj da postanu parlamentarna stranka u Novom Pazaru i da ovaj Gradski odbor čine ljudi koji žive od svog rada i koji žele bolju budućnost za svoje porodice.

“Naš Odbor ima za cilj da napravi dobar izborni rezultat i bude parlamentarna stranka u Novom Pazaru. Biće mi velika čast da vodim Gradski odbor PUPS-a ali i ogromna odgovornost i obaveza. Veliki su izazovi pred nama i očekuje nas mnogo posla u budućnosti ali sam siguran da uz pomoć Izvršnog odbora stranke i svih vas ovde možemo odgovoriti svim izazovima. Samo uz jaku Partiju ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije, Novi Pazar može biti bolje mjesto za život svih naših građana. Naša politika je da imamo srećnog i zadovoljnog čoveka”, rekao je Batilović.

Predsednik Izvršnog odbora PUPS – Solidarnost i pravda Ilo Mihajlovski izjavio je da je osnovni vrijednosni stav PUPS-a poznat kao Tri P, odlukom države od januara 2023. godine da penzije prate plate, čime se omogućava da penzije rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

“PUPS se snažno zalaže za prijedlog našeg predsednika Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih – garantovanih penzija od najmanje 100 eura. Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda a u Novom Pazaru je mnogo takvih”, poručio je.

Kako je predočenp najveći broj je žena sa sela i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog vijeka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Navode da prioritet PUPS-a ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi donio neophodnu sigurnost poljoprivrednicima, ali i zalaganje za reformu PIO fonda u dijelu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike, te nastavlja zalaganje i za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodjeli, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje i borbom za radnike, kako bi imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, prije svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: