27 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Srbija

Rasim Ljajić ponovo izabran za predsjednika Socijal demokratske partije Srbije (SDPS)

Na Trećem kongresu Socijal demokrtaske partije Srbije (SDPS), koji je održan onlajn, za predsjednika ponovo je izabran osnivač i dosadašnji predsjednik te partije Rasim Ljajić.

Kako je saopšteno za izbor Ljajića opredjelilo se ukupno 17.946 članova partije, koji su od 20. do 30. novembra, imali pravo da na potpuno otvorenim listama, bez unaprijed predloženih kandidata, glasaju za novo rukovodstvo SDP Srbije.

Za potpredsjednike SDP Srbije izabrani su Tatjana Matić, Bisera Buhić, Marija Labović, Jug Radivojević, Nenad Ivanišević i Jasmina Karanac.

Za novog generalnog sekretara izabran je Uroš Kandić, predsejdnika Izvršnog odbora Branko Gogić, predsejdnika Političkog savjeta Vladimir Nikolić i za portparola Vesna Antić.

Takođe je izabrano i 250 članova Glavnog odbora SDP Srbije.

“Na Trećem kongresu SDP Srbije usvojene su i izmejne Statuta, kao i programski dokument pod nazivom ”Manifest 2020”, koji na jasan način definiše programska načela stranke, kao i partijske ciljeve u 10 ključnih oblasti. Donijeta je i odluka da partija od 15. januara započne kampanju za predstojeće predsjedničke, parlamentarne i gradske izbore u Beogradu, uz poštovanje svih epidemioloških mjera propisanih od Kriznog štaba za borbu protiv pandemije koronavirusa”, navodi se u saopštenju.

Dodaj se i da je Socijaldemokratska partija Srbije prva politička stranka u zemlji koja je održala onlajn kongres, a kompletno rukovodstvo izabrala bez unaprijed predlaganih kandidata, glasovima svih registrovanih članova partije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: