20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Prijepolje

Raskol u SPP-u: Opštinski odbor Prijepolja kolektivno napustio Zukorlića

Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja (SPP) iz Prijepolja jednoglasno je donio odluku o istupanju iz ove stranke, te će svoje dalje političko djelovanje nastaviti kao poseban politički subjekat, saopšteno je.

U dopisu koji je danas dostavljen medijima navodi se da je sinoć članovima ovog odbora putem viber poruke stiglo obaviješenje da su, kako ističu, smijenjeni na jednoj od sjednica, te da je tada, na istoj sjednici, donijeta i odluka o raspuštanju prijepoljskog odbora.

“Opštinski odbor u Prijepolju je na sjednici 1.5. 2022. godine u 12 sati odbacuje ovu odluku kao neosnovanu i jednoglasno donosi odluku o istupanju oz Stranke pravde i pomirenja”, navode, između ostalog, u saopštenju iz ovog odbora, na čijem je čelu doskorašnji visoki funcioner ove partije, Samir Tandir.

Oni su dodali u saopštenju da će odbornici u lokalnom parlamentu nastaviti da zastupaju interese žitelja ove limske opštine, te raditi u duhu politike koju je kreirao Muamer Zukorlić.

U zaključku ovog saopštenja se dodaje da će ova grupacija formirati novi odbornički klub u koji će, kako kažu, ući i svi odbornici.

Predsjedništvo SPP-a je, kako je navedeno u odluci koju je potpisao Usame Zukorlić, zbog lošeg izbornog rezultat raspustilo odbor u Prijepolju na čijem čelu je bio advokat Sabahudin Hajdarević i imenovalo koordinaciono tijelo, u sastavu Rejhan Kurtović, Jahja Fehratović i Halil Luinović, koje do 15. maja treba da imenuje novo povjereništvo stranke.

SPP je takođe raspuštila gradski odbor u Novom Pazaru i Žensku mrežu.

Foto: SPP

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: