19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Sandžak Srbija

Reagiranje SDA Sandžaka na tekst „Ljajić poručio Ugljaninu“ portala “Sandžačke”

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka reagirala je saopštenjem za javnost povodom, kako su naveli, dezinformacija u tekstu pod naslovom „Ljajić poručio Ugljaninu“,  objavljenog 10. marta na internet portalu „sandzacke.rs“ i oštro osudili “novi pokušaj portala  da unese smutnju, neprijateljstvo i podjele među Bošnjacima Sandžaka”.

U saopštenju se ocjenjuje da su se “velikosrpski režim i njegovi poslušnici” uplašili prisustva predstavnika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) na predizbornim skupovima bošnjačkih stranaka i da im ne odgovara ovakva vrsta zaštite bošnjačkih interesa.

“To potvrđuje da im je jedini cilj da nesmetano nastave koristiti bošnjačke glasove u službi velikosrpske politike za svoje lične interese”, ističu iz SDA Sandžaka.

SDA Sandžaka navodi da pozdravljaju interesovanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća da prati i razmatra izborni program svih stranaka koje traže glasove Bošnjaka i koje koriste zakonske povoljnosti i prednosti „bošnjačke izborne liste“.

“Shvatajući značaj Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kao najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka, SDA Sandžaka je svoje najbolje kadrove od svog osnivanja stavila u službu te institucije i oni se zbog toga više ne nalaze na stranačkim funkcijama, niti izbornim listama naše stranke”, zaključili su u saopštenju iz SDA Sandžaka.

Portal “sandzacke.rs” nema impresum sa osnovnim podacima medija, registracionim brojem i imenom i prezimenom glavnog urednika.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: