19 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Rukometaši pobjedom ušli u Play-out

Rukometaši Novog Pazara pobjedili su večeras u hali Pendik sastav Šamota iz Arandjelovca rezultatom 31-29 (14:13) u okviru poslednjeg 14. kola Grupe B Arkus lige.

Već prije odigravanja poslednjeg kola bilo je poznato da će obe ekipe biti u play-out grupi doigravanja, ali je pobjeda na ovom meču donosila bolju startnu poziciju u borbi za opstanak.

Tradicionalno neugodni Šamot nije puno namučio pulene trenera Memića, ali su u samom finišu meča plavi donekle morali i da strepe za pobjedu nakon opuštanja poslije prednosti od 6 golova razlike u poslednjih petnaest minuta meča.

Na golu Raković standardno dobar zaokružio je deset odbrana, a u napadu Stojanović sa 9 i Rakić sa 7 odnijeli su prevagu na stranu pazaraca i bili najzaslužniji za pobjedu.

U listu strijelaca kod domaćih upisali su se još Radosavljević 6 i Dimitrijević 5 puta, te požrtvovani Mujčinović sa 2, te Hakić i Medjedović sa po jednim golom u mreži gostujućeg golmana Mitrovića.

U Šamotu je golgetersko veče imao nekadašnji igrač plavih Aleksandar Dragutinović, koji je sjajnu igru krunisao sa 11 golova. Njega su pratili Ilić sa 5 i Živković sa 4 postignuta gola.

U doigravanju će Novi Pazar igrati play-out i startovaće sa 6 bodova, dok će arandjelovčani u borbu za opstanak krenuti sa zaledjinom od 5 bodova.

Nakon predstojeće jednomjesečne pauze nadmetanja kreću 5. marta, a svaka ekipa će odigrati po osam utakmica u doigravanju.

foto:prtsc/rtvnp

Povezane vijesti

%d bloggers like this: