25 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Teatar/Film/TV

Sarajevska TV “Hayat” najavila prestanak rada od nove godine

Sarajevska Hayat TV saopštila je da će prestati da emituje program od nove godine ako Elektroprivreda BiH ostane pri ponudi za cijenu električne energije za narednu godinu, koju je dostavila toj televiziji, a koja je tri puta viša od dosadašnje.

Hajat TV je objavila da je dobila ponudu cijena struje za 2022. godinu, prema kojoj bi trebalo električnu energiju da plaća 312 odsto više, odnosno 68.000 umesto dosadašnjih 22.000 konvertibilnih maraka mjesečno.
“Ovim obavještavamo Vladu i premijera Federacije, ministra Džindića, kao i Upravu Elektroprivrede, da su nas prinudili da Hajat televizija od 1. januara 2022. godine mora prekinuti emitovanje programa i uručiti otkaze za 160 svojih radnika”, saopštio je menadžment Hajat TV.

Hayat TV ( hayat-život) je bosanskohercegovačka je televizijska mreža sa sjedištem u Sarajevu.

Kao privatna televizija počela je sa emitovanjem programa 24. februara 1992. Njena pokrivenost je preko 1,5 miliona ljudi u Bosni i Hercegovini, ali gledaoce takođe čine brojni kablovski korisnici u susednim zemljama kao i korisnici satelitskih usluga širom sveta. Početkom 2009. godine Hajat televizija je otvorila novo sjedište u Vogošći, predgrađu Sarajeva.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: